© 2018 DRÖNARUPPDRAGET 

Senaste nytt

Amazon introducerar snart drönareleveranser

June 04, 2019

Snabba och miljövänliga transporter är ett av alla användningsområden med drönare.

 

I veckan tog Amazon med sitt Prime Air ytterligare ett steg mot autonoma drönarleveranser då man visade upp sin nya drönare. Tanken är att de första kommersiella leveranserna ska börja ske inom ett par månader. Detta kommer möjliggöra leveranstid på enastående 30 min (!) för kunder som bor inom 12 km från lagret, föremål upp till 2,3 kg. Enligt Amazon själva är hela 80 % av paketen som säljs inom den viktgränsen. Potentialen är med andra ord enorm genom att implementera drönare i deras affärsmodell. Spännande tider att vänta. 

Drönaruppdraget antagen till inkubatorn Framtidens Företag

May 14, 2019

Vi är väldigt glada att kunna presentera nyheten att Drönaruppdraget blivit antagen till Framtidens Företag inkubator för innovativa startup tillsammans med sex andra innovativa bolag. I första steget av inkubatorn kommer fokus ligga på kundvalidering och konceptering. Spännande tider att vänta, nu lyfter vi! Extra tack till Martin Björkman och Jessica Oldborn på iinkubatorn för deras förtroende och eminenta jobb. 

Drönaruppdraget dokumenterar Västkusten/Hisingen Runt

May 23, 2018

Nu på lördag 26/5 går Västsveriges längsta motionslopp för cykel av stapeln, Västkusten samt Hisingen runt i Göteborg. Loppen arrangeras av Hisingens CK. Vi på Drönaruppdraget har fått i uppdrag att ge perspektiv från ovan och kommer under dagen filma och fota. Resultatet kommer läggas upp under nästa vecka. Håll även utkik i sociala medier @hisingenrunt och @vaestkustenrunt.

Mer information om loppet hittar du här. Hoppas vi ses där. 

Fritt fram för drönare – med vissa begränsningar

July 31, 2017

Den 1 augusti 2017 blev det återigen fritt fram att använda drönare i Sverige utan att de klassas som övervakningskameror. I en uppmärksammad dom i Högsta domstolen i oktober i fjol likställdes drönare med övervakningskameror. Därmed krävdes det ett specialtillstånd för att använda dem. Efter massiv kritik ändrade Regeringen uppfattning  – och nu träder en ny drönarlag i kraft som tillåter filmning med drönare.

Läs hela artikeln på SvD här.

Please reload